, når du tror på en robot, du sandsynligvis ikke tror på en sfære af undervandsalger. Men et team af universitetsforskere udnyttede en 3D-trykt exoskeleton samt en sfære af Marimo alger for at skabe en bevægende undervands sensorplatform. Det er virkelig på et bevis-of-concept-scene, men det ser ud som om det ville være muligt at gøre nyttige udnyttelse af teknologien.
Marimo er temmelig usædvanlige områder af alger, der sker i nogle dele af verden. En robot drevet af alger kører på sollys såvel som kan være elektromagnetisk stille.
Forskerne indkapslede algerne i en PLA exoskeleton. Som kuglerne udfører fotosyntese, producerer de gasbobler. Ved at kontrollere, hvor lyset rammer algerne, skriver gasbobler i et område såvel som dette driver den omgivende kugle i den modsatte retning. Hvis kuglen havde en metode til at styre lysets retning, ville det være muligt at styre robotten.
Forskerne sætter ligeledes barrierer i robotternes metode. Når de sidder fast, kan gasboblerne ikke udluftes fra exoskeletonen. Dette tvinger vand ud, hvilket gør hele samlingen meget mere flydende. Dette udløser roveret for at øge såvel som, da gassen er helt fri til at frigive, vil robotten synke igen.
I sin nuværende form er Rover overkommelig at producere såvel som har applikationer som en sensorplatform, hvor hastighed ikke er et problem, men holdbarhed er.
Vi kan lide undervandsroboter. Det lader til, at de sejeste ser ud som naturen.